Pittige Champignon Roomsaus

Pittige Champignon Roomsaus

champignonroomsaus

Dit is zonder twijfel een van mijn favoriete sauzen, misschien zelfs de allerbeste in mijn arsenaal. Ik maak ze bij een lekkere steak met frietjes, maar ze kan even goed bij een stukje vis of kip en ze laat zich perfect mengen met pasta. Het recept komt uit Jamie’s Food Revolution, het basis kookboek van Jamie Oliver van enkele jaren geleden.

Voor 4, klaar in minder dan 15minuten :

  • 4 plakjes mager rookspek of 8 sneetjes Engelse bacon
  • een halve tot een hele rode Spaanse peper (naar smaak)
  • 250g champignons
  • 4 takjes verse tijm (of een dikke kl gedroogde, maar verse is echt wel lekkerder)
  • 25ml room

Snijd het spek in stukjes en bak ze in een eetlepel olijfolie goudbruin in een grote pan. Snijd ondertussen de peper in ringetjes en de champignons in schijfjes of kwartjes, naar keuze. Stroop de blaadjes van de tijmtakjes, doe alles bij het spek, breng op smaak met peper en zout en laat nog wat doorbakken. Doe vervolgens de room erbij, breng aan de kook en laat inkoken tot gewenste dikte.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+