Quiche met Bloemkool en Broccoli

Quiche met Bloemkool en Broccoli

Quiche met bloemkool en broccoli

Voor 4, klaar in 45 minuten (waarvan 30 minuten in de oven):

  • een pak bakklaar bladerdeeg
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 broccoli
  • 50g pancetta of dungesneden bacon
  • 2 eieren
  • 4dl Griekse yoghurt
  • 50g geraspte mozzarella
  • 1tl gedroogd basilicum

Verwarm de oven voor op 200° C en verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Spoel ze vervolgens grondig onder de kraan en kook of stoom ze beetgaar. Laat goed uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren los en vermeng ze met de yoghurt en de basilicum. Kruid af met peper en zout en voeg er dan de helft van de mozzarella aan toe.

Leg het bladerdeeg mét bakpapier in een ronde bakvorm en beleg het met de plakjes spek. Schep er de bloemkool- en broccoliroosjes op en lepel er dan het yoghurt-eimengsel over. Strooi er de rest van de mozzarella over en bak de quiche 30 minuten in het midden van de oven.

Gevonden in de Libelle Lekker van januari 2011.

Leave a reply