[Recept] Makkelijke Kippensoep met Amandelen

[Recept] Makkelijke Kippensoep met Amandelen

Kippen Soep met Amandelen

Deze soep is een klassieker ten huize LGB. Het is een makkelijke en snelle kippensoep voor elke dag; een ware opkikker in tijden van koude en ziekte.

Je kan ze maken met een hele kip of met kippenfilets. Ik doe het meestal met filets, omdat een hele kip zoveel gedoe is om het vlees eraf te halen. Dat is een taakje dat niet onoverkomelijk is, maar eerlijk gezegd heb ik daar meestal het geduld gewoon niet voor.

Voor 4 tot 6 personen, klaar in 40 minuten : 

  • 300g kipfilet
  • 300g soepgroenten:  wortel, selder, prei – een evengrote hoeveelheid van elk (kan ook uit de diepvriezer maar ik neem liever verse groenten)
  • 1 grote ui
  • 100g amandelpoeder
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • amandelschilfers als topping
  • olijfolie om te bakken
  • 1,5el witte spelt bloem

We hakken de ui in stukken. We hoeven hem niet te snipperen, want we gaan de soep toch nog mixen.

Vervolgens maken we onze soepgroenten schoon en snijden die in ongeveer even grote stukken.

Zet een grote ketel op een middelmatig vuurtje en stoof de ui erin aan tot hij glazig wordt.

Bestrooi de ui met de bloem en roer goed door met een houten lepel.

Dan mogen de andere groenten erbij. Die magen een paar minuutjes stoven vooraleer we de bouillon erover schenken.

We voegen meteen ook de kipfilet en het amandelpoeder toe.

Alles mag aan de kook en met het deksel erop een twintigtal minuten koken. Als je diepgevroren filet gebruikt of een hele kip mogen er nog tien minuten extra bij.

We halen dan de kip uit de soep en snijden de filets in stukjes.

De soep gaan we daarna heel fijn mixen. De kip mag er dan terug bij en dan brengen we alles weer aan de kook.

Zodra de soep kookt mag ze van het vuur en kan je serveren.

Strooi er nog wat geroosterde amandelschilfers over voor een fancy effect.

Bon Appétit!

Leave a reply