Rucola salade met Perzik en Prosciutto

Rucola salade met Perzik en Prosciutto

rucolasalade-met-prosciutto-en-perzik

Er zijn weer heerlijke perziken beschikbaar en dus gaan we daar mee aan de slag in de keuken. Want fruit in je maaltijd: dat moet kunnen!

Zeker in een lekker slaatje is een stukje fruit soms onweerstaanbaar. Gecombineerd met een romige mozzarella en een zoute ham is een goed rijpe perzik niet te versmaden.

“Hoe zit het dan met de suikers, jongen?” hoor ik je al vragen. Die zijn er uiteraard wel in het steenfruit, maar omdat je ze eet met voldoende vezels is dat geen probleem. Geniet er dus maar van.

Alvast smakelijk!

Rucola salade met Perzik en Prosciutto
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 100g rucola
  • 125g buffelmozzarella
  • 2 goed rijpe perziken
  • 50g lekkere prosciutto, zoals San Daniele (flinterdun gesneden)
  • olijfolie van topkwaliteit
  • een klein handje verse muntblaadjes
  • een citroen
Zo maak je het
  1. We spoelen de rucola en drogen hem in een slazwierder. Daarna doen we hem in een grote slakom.
  2. Scheur er de bol mozzarella in stukjes bij.
  3. De perziken gaan we ontdoen van het vel. Dat gaat vrij vlot als ze rijp zijn.
  4. Daarna gaan we ze in kwarten verdelen en de pit verwijderen. De kwarten mogen eveneens in de slakom.
  5. Spoel de muntblaadjes en voeg ook die toe.
  6. Doe een 3-tal eetlepels van je beste olijfolie over de salade, samen met een eetlepel citroensap en wat peper en zout. Zet alles goed door elkaar.
  7. Drapeer er tenslotte de prosciutto over en serveer in diepe borden.

Dit recept is geïnspireerd door een recept van Jamie Oliver uit “The Naked Chef is Back” (2000)

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+