Salade met Kikkererwten en Feta

Salade met Kikkererwten en Feta

salade-van-kikkererwten-en-schapenkaas

In Njam! Magazine van juni stond een artikel met de schrijver van De Voedselzandloper Kris Verburgh en kok Dagny Ros. Ze fabriceerden samen enkele gezonde recepten, waaruit ik er eentje nam ter inspiratie van dit.

Ik kocht er gemarineerde feta met Provencaalse kruiden van Salakis voor. Ik gebruikte ook de olie in het potje maar dat was niet zo’n geweldig idee. Niet dat het slecht was, maar het is zeker geen eerste kwaliteitsolie en dus raad ik aan om de kaas uit de olie te halen en de salade aan te maken met je beste olijfolie.

Alvast smakelijk!

Salade met Kikkererwten en Feta
 
Auteur: 
Soort Recept: voedselzandloper,vegetarisch,salade
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1 bokaal kikkererwten (+/- 350g)
  • ½ rode ui
  • 1 limoen
  • ½ komkommer
  • een klein handje verse bladpeterselie
  • een klein handje vers basilicum
  • enkele blaadjes verse munt
  • 100g gemarineerde schapenkaas (genre Salakis) of feta
  • 1 rijpe avocado
  • ciderazijn
  • olijfolie van topkwaliteit
Zo maak je het
  1. We pellen de ui en snijden hem in flinterdunne plakjes. Doe ze in een kommetje.
  2. Rol de limoen even over je snijplank en pers hem dan uit over de plakjes rode uit. We laten de plakjes marineren terwijl we de rest klaarmaken.
  3. De komkommer gaan we schillen en daarna snijden we hem in dunne schijfjes.
  4. We snijden de avocado in twee, verwijderen de pit en halen het vruchtvlees uit de schil met behulp van een lepel. Dat snijden we dan in blokjes.
  5. We doen de avocado en de komkommer in een slakom.
  6. We wassen en drogen de kruiden waarna we ze fijn snijden en in de slakom doen.
  7. Voeg dan de kaas (zonder de olie) toe en zet alles voorzichtig door elkaar.
  8. We doen er 3 eetlepels olijfolie bij en we kruiden af met peper en zout.
  9. De uien mogen erbij, samen met een eetlepel van het limoensap.
  10. Zet alles nog eens door elkaar en proef of de salade goed op smaak zit. Eventueel kan je nog bijkruiden met limoensap en peper en zout.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+