Salade met Linzen, Pompoen en Geitenkaas

Salade met Linzen, Pompoen en Geitenkaas

Een lekkere salade smaakt evengoed in de winter als in de zomer. Uiteraard gebruik je niet dezelfde ingrediënten, maar dat is net het leuke eraan. Zwijg me van tomaten of komkommer in de winter! Als ik het voorgeschoteld krijg haak ik af.

Ook het gebruik van warme of lauwe ingrediënten maken winterse salades zo leuk om te eten én om te maken. Onderstaande salade heeft het allemaal. Een echte vitaminebom en dat kunnen heel wat mensen waarschijnlijk goed gebruiken in deze tijd van het jaar.

Bon Appétit!

Salade met Linzen, Pompoen en Geitenkaas
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 150g groene linzen
  • olijfolie van top kwaliteit, voor salades
  • olijfolie om te bakken
  • een kleine flespompoen
  • 50g rucola
  • 2 geitenkaasjes, type crottin
  • enkele muntblaadjes
  • 2el sojasaus
  • 1el goede balsamico
  • 1kl agavesiroop
  • 1el zuiver sesamolie
  • pili-pili
  • komijnzaadjes
Zo maak je het
  1. We verwarmen de oven voor op 200°C hete lucht.
  2. De linzen gaan we volgens de aanwijzingen op de verpakkingen gaar koken in ruim water. Nadien mogen ze uitlekken en wat afkoelen.
  3. De pompoen snijden we in twee en we verwijderen de pitten met een lepel. We snijden de pompoen in lange stukken, die we dan schillen met een dunschiller. De repen mogen dan versneden worden in kleinere blokken.
  4. We kieperen de blokjes pompoen in een ovenschaal en gieten er een goede scheut olijfolie (om te bakken) over. Schudt ze een beetje door elkaar zodat alle stukjes pompoen in aanraking komen met de olie. We bestrooien de blokjes met peper, zout, een koffielepel pili pili en een koffielepel komijn.
  5. Schudt de stukjes nog eens goed door elkaar en zet dan 15 à 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
  6. Terwijl maken we een dressing met 2el sojasaus, 1el balsamico, 1kl agavesiroop, 1el sesamolie en 1el goede olijfolie.
  7. De rucola gaan we goed wassen en droogzwieren. Daarna mag die in een grote slakom.
  8. Als de pompen klaar is mag hij een beetje afkoelen.
  9. Zet de kaasjes dan 2 minuten in de oven, zodat ze kunnen opwarmen.
  10. Doe de uitgelekte linzen en de stukjes pompoen bij de rucola. Hierover gieten we de vinaigrette en we zetten alles goed onder elkaar.
  11. De salade mag over de borden verdeeld worden en het kaasje mag er bovenop gepresenteerd.
  12. Afwerken kan, naar wens, met een blaadje munt.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+