Salade met Radijsjes, Peer en Geitenkaas

Salade met Radijsjes, Peer en Geitenkaas

salade-met-radijsjes

De zomer komt stilaan in het land en dus staan we hier al in salade modus. Ik tracht elke week een nieuw recept te vinden en vorige week kwam ik uit bij een radijsjessalade met peer en bolletjes van geitenkaas, omwikkeld met bieslook.

Het klinkt alsof er veel werk aan is, maar dat is zeker niet het geval. Op een dik halfuur heb je hem op tafel en het is zeker en vast de moeite om eens te proberen.

Alvast smakelijk!

sla

 

radijsjes

 

geitenkaas-met-bieslook

 

dressing-met-perensiroop

 

geroosterde-noten

 

salade-met-radijjzen

 

Salade met Radijsjes, Peer en Geitenkaas
 
Auteur: 
Soort Recept: salade, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een rolletje van 150g verse geitenkaas
  • een kleine bussel verse bieslook
  • 50g cashewnoten
  • een klein bosje radijsjes
  • 1 peer
  • een halve krop sla
  • 1el perenstroop
  • 2el xeres azijn
  • 2kl zachte mosterd
  • 1kl walnotenolie
Zo maak je het
  1. We beginnen met de sla te wassen en droog te zwieren. Scheur hem in hapklare stukken en doe hem in een grote slakom.
  2. De radijzen gaan we spoelen en droogwrijven, zodat alle aarde eraf is. Doe het loof eraf en snij ze in dunne schijfjes. Ze mogen dan bij de sla.
  3. Was en droog de bieslook en snij hem dan in fijne ringetjes.
  4. De geitenkaas gaan we ontdoen van zijn korst en in stukjes snijden. Van die stukjes kneden we bolletjes. De bolletjes rollen we door de bieslook. Die mogen even in de ijskast.
  5. We zetten een antikleefpan op een matig hoog vuur en doen er de cashewnoten in zonder vetstof. Rooster ze tot ze goudbruin zijn. Let erop dat ze niet aanbranden, dus schudt regelmatig eens met de pan. Laat ze rustig afkoelen terwijl we de dressing maken.
  6. Voor de dressing doen we een eetlepel perenstroop en 2 eetlepels xeres azijn in een pannetje. We verwarmen de dressing al roerend tot ze een homogeen geheel vormt. Dat laten we afkoelen en we voegen dan de mosterd en walnotenolie toe, samen met een snufje peper en zout.
  7. De peer gaan we schillen en we verwijderen het klokhuis. We snijden ze in stukjes.
  8. Voeg alle ingrediënten samen en overgiet vlak voor het serveren met de dressing. Zet door elkaar en verdeel over de borden.

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+