Salade met Venkel, Nectarines en Gedroogde Ham

Salade met Venkel, Nectarines en Gedroogde Ham

venkelsalade-met-necarines-en-ham

Vandaag presenteer ik een salade met een iets langere bereidingstijd. Als hij eenmaal op tafel staat heb je wel iets speciaals, dat zo kan dienen als fancy voorgerechtje. De hoeveelheden die ik meegeef zijn wel voor een hoofdgerecht.

Alvast smakelijk!

Salade met Venkel, Nectarines en Gedroogde Ham
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 venkelknollen
  • 2 rijpe nectarines
  • 100g gedroogde ham van goede kwaliteit (bv. San Daniele)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie van topkwaliteit
  • olijfolie om te bakken
  • balsamico van topkwaliteit
  • 50ml groentebouillon
Zo maak je het
  1. We pellen en snipperen de look, waarna we hem een tweetal minuten fruiten in een lepeltje olijfolie.
  2. Blus af met wat balsamico en de groentebouillon.
  3. Dit laten we een 20 à 25 minuten inkoken tot het een gebonden sausje is. Eventueel kan je wat maïszetmeel gebruiken om het doen vooruit te gaan, maar ik heb het niet gebruikt.
  4. Laat de saus afkoelen.
  5. We maken de knollen venkel schoon en we gaan ze halveren. Het harde gedeelte mag verwijderd worden. Een helft snijden we in dunne plakjes en de andere in dunne reepjes.
  6. De nectarines spoelen we even onder de kraan waarna we ze grondig drogen. We gaan ze doormidden snijden en de pitten verwijderen. Daarna snijden we ze in blokjes.
  7. We serveren de venkelplakjes in de vorm van een ster op een rond bord. Hierop komt de gedroogde ham met de venkelreepjes en de blokjes nectarine.
  8. We kruiden af met peper en zout en we druppelen er wat olijfolie over.
  9. Afwerken doen we met de balsamicosaus.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+