Salade van Waterkers, Asperges en Zalm

Salade van Waterkers, Asperges en Zalm

salade-van-waterkers,-rucola-en-zalm

Sint-Jan komt eraan en dat is in Vlaanderen traditioneel het einde van het witte aspergeseizoen. Haast je dus snel naar de plaatselijke groenteboer of supermarkt en ga nog eens aan de slag met deze koninklijke groente.

Alvast smakelijk!

Salade van Waterkers, Asperges en Zalm
 
Auteur: 
Soort Recept: salade,vis,voedselzandloper
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een zakje waterkers
  • 100g rucola
  • een handje kerstomaatjes
  • 2 bio eieren
  • een bussel witte asperges
  • 100g gerookte zalm, liefst bio kwaliteit
  • olijfolie van topkwaliteit
  • sherry azijn
Zo maak je het
  1. We beginnen met de waterkers te ontdoen van zijn wortels en de blaadjes te spoelen, samen met de rucola. Doe ze in een wasbak vol water en laat ze hierin enkele minuten op adem komen. Schep ze er dan uit en zwier ze voorzichtig droog met een slazwierder.
  2. De kerstomaatjes gaan we eveneens spoelen en daarna in kwartjes of helften verdelen.
  3. De asperges mogen geschild worden volgens de regels van de kunst. De harde uiteindes breken we af.
  4. Daarna stomen we ze gaar in de steamer. Acht minuten op 100°C. De eieren leggen we bij in de ovenschaal.
  5. Indien je geen stoomoven hebt kan je asperges gewoon koken, net als de eieren. De kooktijd blijft gelijk.
  6. We nemen dan een bokaaltje en doen hierin drie eetlepels olijfolie, een eetlepel azijn en wat peper en zout. We schudden goed en de dressing is klaar.
  7. Neem dan een grote slakom en doe er de waterkers, de rucola en de tomaten in.
  8. Als de asperges gaar zijn laten we ze even drogen en daarna verdelen we ze in stukjes. Die mogen dan bij de salade.
  9. De eitjes gaan we pellen en in helften verdelen. Leg ze op de salade.
  10. Verdeel tenslotte ook de plakjes zalm over de kom en werk af met de dressing.

 

Leave a reply