Snelle Quiche met Zalm

Snelle Quiche met Zalm

snelle quiche met zalm

Het vervolg uit de Libelle Lekker Quiche editie. Deze is er eentje met werkelijk amper werk en hoewel die erwtjes me maar vreemd leken viel dat reuze mee. Koop bij voorkeur je vis bij een goede visboer, waar je lekkere gekweekte zalm kan kopen. Da’s duurzaam en helemaal niet prijzig.

Voor 4, 10 minuten + 30 minuten in de oven :

  • 200g zalmfilet
  • 125g ricotta
  • 3 eieren (bio of op z’n minst vrije uitloop)
  • 2dl (magere) melk
  • 100g diepvrieserwtjes (ontdooid)
  • 1 vel bladerdeeg
  • een paar muntblaadjes

Verwarm de oven voor op 180° C en ontdooi de erwtjes door ze even onder wat koud water te spoelen. Rol het bladerdeeg uit, leg het in een bakvorm en prik gaatjes in de bodem.

Roer de melk, de eieren en de ricotta goed door elkaar en kruid met peper en zout.

Spoel de zalm even onder de kraan, dep droog en snij in (grote) stukken. Leg hem op het bladerdeeg en strooi er de erwtjes over. Kieper er dan het eiermengsel over.

Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven of tot de vulling mooi gestold is. Garneer met wat muntblaadjes en serveer met een lekkere, aangemaakte groene salade.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+