Snelle Tomatensaus

Snelle Tomatensaus


Snelle Tomatensaus

De ingrediënten voor deze snelle tomatensaus heb ik altijd in huis.  Ik gooi wat rijst in het water, bak een stukje kip en maak er deze saus bij. Binnen twintig minuten staat alles op tafel en ze gaat evengoed bij frieten met gehaktballetjes als bij pasta. Kortom: een echte alleskunner en een van mijn beste basisrecepten.

Voor 2 :

  • een blik gehakte of gepelde tomaten van 400g
  • een vijftal sneetjes gerookte bacon
  • een vers pepertje
  • olijfolie
  • 1kl gedroogde oregano
  • een klein handje verse basilicum

Verhit een pan met wat olijfolie en bak er de in kleine stukjes gesneden bacon (of gewoon dun gesneden spek), fijngehakte basilicumsteeltjes, het doorprikte pepertje en de oregano in aan tot het spek krokant is.

Voeg de tomaten toe en laat even doorkoken.

Proeven, kruiden met peper en zout, pepertje eruit vissen, basilicumblaadjes erbij en klaar is kees!

Als je het graag wat pittiger hebt kan je het pepertje in stukjes snijden en terug toevoegen. Op die manier krijg je een lekkere arrabiata.

Dit basis recept ben ik al tegengekomen in tal van Jamie Oliver boeken, maar telkens een beetje anders. Hij serveert het bij vis, vlees, pasta, noem maar op. Ik heb ze het liefst op deze manier, maar je kan er werkelijk àlle kanten mee op.

Leave a reply