[Soep] Exotische Vegetarische Groentensoep

[Soep] Exotische Vegetarische Groentensoep

exotische groentensoep

Deze soep heeft een Oosterse toets omwille van het gebruik van sojascheuten en sojasaus. Het is weer eens wat anders en zeker eens de moeite om te proberen.

Ik maak er een echte maaltijd van door het gebruik van vegetarische cutlets of schnitzels.

Bon Appétit!

Exotische Vegetarische Groentensoep
 
Auteur: 
Soort Recept: soep
Boodschappenlijstje
  • 4 vegetarische schnitzels (bvb. Quorn)
  • 200g sojascheuten
  • 120g erwtjes (vriezer)
  • 300g wortelen
  • 300g courgettes
  • 1 ui
  • 2l groentenbouillon
  • sojasaus
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. Snipper de ui fijn.
  2. Schraap de wortelen en snij ze in dunne schijfjes.
  3. Was de courgettes en snij ze in fijne plakjes.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel en stof er de ui in aan, samen met de wortelen.
  5. Giet er een halve liter groentenbouillon over en breng aan de kook. Leg het deksel erop en laat zo 5 minuten sudderen op een zachter vuurtje.
  6. We voegen dan de courgettes toe, samen met de erwtjes en de sojascheuten.
  7. Hierover gieten we de rest van de bouillon, samen met een flinke scheut sojasaus.
  8. We brengen alles weer aan de kook, dekken de boel af en laten zo 15 minuutjes zachtjes koken.
  9. Afkruiden doen we daarna nog met een klein beetje zout of sojasaus en wat peper naar smaak.
  10. Terwijl de soep kookt, bakken we de veggie schnitzels in een flinke scheut olijfolie.
  11. We snijden ze in stukjes en serveren ze in de kommetjes met soep.

 

 

Leave a reply