Spelt Spaghetti met Snijbonen en Kerstomaten

Spelt Spaghetti met Snijbonen en Kerstomaten

spaghetti-met-snijboontjes

Recepten voor snelle, voedzame pasta’s heb je nooit genoeg. Ook al betreft het hier een aanval met gluten op mijn systeem, als ik mezelf beperk tot een keer pasta per week of per twee weken kan ik het best hebben.

Zoals steeds kies ik voor een gezondere graan variant, zoals spelt in dit geval. Het recept komt uit het lekkere derde boek van Pascale Naessens. Vol gezonde recepten is dit een boek waar ik in de zomer vaak naar terug grijp.

Smakelijk!

Spelt Spaghetti met Snijbonen en Kerstomaten
 
Auteur: 
Soort Recept: pasta,vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 400g snijboontjes
  • 200g pasta
  • 20 kerstomaatjes
  • een bos verse basilicum
  • een handvol pijnboompitten
  • olijfolie van topkwaliteit
  • fleur de sel
Zo maak je het
  1. We roosteren de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, op een matig vuurtje. Als de pitten beginnen te geuren is het tijd om regelmatig met de pan te schudden. Laat ze niet aanbranden!
  2. Als ze goudbruin zijn, laten we ze afkoelen op een stukje keukenpapier.
  3. De snijboontjes gaan we spoelen onder de kraan en dan in lange, spaghetti-achtige slierten snijden. Die koken we beetgaar in een grote kom gezouten water.
  4. Ook de pasta koken we gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. De kerstomaaatjes gaan we wassen en in kwarten snijden.
  6. We scheuren de blaadjes van de basilicumsteeltjes en geven ze even een spoeling waarna we ze voorzichtig drogen (dat kan in een slazwierder, maar ik dep ze droog met een handdoek).
  7. Als de snijboontjes klaar zijn gieten we ze af en spoelen we ze onder koud water om de kleur te bewaren. Ze mogen dan even uitlekken.
  8. Boontjes, tomaten en basilicum mogen met de pijnboompitten in een grote kom.
  9. Als de pasta gaar is gieten we hem af en mag hij bij de groenten.
  10. We overgieten alles met een scheutje olijfolie en kruiden af met wat peper en fleur de sel. Daarna mag alles goed door elkaar gezet worden en geserveerd.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+