Stroganoff van Kip en Prei

Stroganoff van Kip en Prei

Stroganoff van Kip en Prei

Dit makkelijke en snelle recept verschijnt regelmatig op de tafel en dus werd het onderhand wel eens tijd dat ik het opnam in de receptenlijst. Het is een éénpansgerecht waarbij ik wat basmatirijst serveer.

Voor 2, klaar in 20 minuten :

  • 150g basmati
  • 1 grote prei
  • een klein bakje (kastanje) champignons
  • 2 kipfilets
  • boter
  • een glas witte wijn
  • een bosje verse bladpeterselie
  • 3dl lichte room
  • 1 citroen

Breng een ketel water aan de kook en kook er de rijst in gaar volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de uiteinden van de prei, snijd hem in de lengte in kwarten en snij die dan in dunne plakjes. Spoel deze goed af onder de kraan, zodat er zeker niets meer van zand achter blijft. Heel belangrijk! Laat vervolgens goed uitlekken.

Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Snijd ze in schijfjes.

Spoel de kippenfilets snel even af onder de kraan en dep goed droog. Snijd ze vervolgens in staafjes.

Spoel de peterselie met steeltjes en al onder de kraan en dep droog.

Zet een grote pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een klontje boter. Doe de uitgelekte prei met de witte wijn in de pan. Voeg een klein glaasje water toe en een goede draai van de pepermolen en wat zout. Dek de pan losjes af met wat alu folie en laat het zo 5 minuten pruttelen.

Snijd de peterselie mét steeltjes fijn.

Haal de aluminiumfolie van de pan en doe er de kip, het grootste deel van de peterselie, de room en de champignons in. Roer alles door elkaar en laat aan de kook komen. Zet dan het vuur lager en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.

Snijd vlak voor het serveren de citroen doormidden en knijp het sap van een helft bij de stroganoff. Kruid af met peper en zout.

Schep wat rijst op een bord, lepel er de saus over, strooi er nog wat peterselie bij en dien op met een partje citroen.

Uit Jamie’s Kookrevolutie

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+