Veggie Champignon Burgers met Noten

Veggie Champignon Burgers met Noten

Als fan van de betere hamburger poog ik wel eens te experimenteren met het concept. Deze versie is volledig veggie en bovendien overheerlijk.

Voor de broodjes ga ik naar de bio winkel.

Veggie Champignon Burgers met Noten
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 volkoren buns/broodjes
  • 2 el biologische ketchup met een laag suikergehalte
  • 200g gemengde champignons
  • 100g gemende noten
  • 65g broodkruim
  • een bio ei
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2el verse koriander
  • 2el verse basilicum
  • 50g (gemengde) scheuten
  • een klein handje rucola
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. We maken de champignons proper met een borsteltje of een stukje keukenpapier en snijden ze in schijfjes.
  2. De ui gaan we pellen en snipperen.
  3. Vervolgens fruiten we die aan in een antikleefpan met een lepeltje olie.
  4. Eenmaal glazig mogen de champignonschijfjes erbij en we laten ze een paar minuten bakken.
  5. Terwijl hakken we de noten fijn en die mogen ook in de pan, samen met het broodkruim.
  6. Dit mengsel gaan we in een blender even door elkaar mixen tot een kneedbare massa. Als het te nat blijft mag er nog wat broodkruim bij. Dit moet je een beetje aanvoelen.
  7. Is het mengsel te droog geworden? Dan kan je dat oplossen met wat water.
  8. Ook het ei en de kruiden mogen erbij, samen met wat peper en zout. Dit gaan we nog eens kort mixen.
  9. We gaan van het mengsel hamburgers vormen met onze handen. Leg die op een bord en zet dat even in de ijskast.
  10. Ondertussen verwarmen we de grill voor en ook een pan om onze burgers in te bakken.
  11. Die bakken we in wat olijfolie goudbruin aan beide zijden. Dat zal een minuutje of vier, vijf duren op een matig hoog vuurtje.
  12. Terwijl leggen we de doorgesneden buns onder de gril, zodat ze lekker kunnen warmen.
  13. Als die klaar zijn, smeren we rijkelijk wat ketchup op de onderste helft en hierop komt dan de burger. Afwerken doen we met de scheutjes en wat rucola.
  14. Hoedje erop en smullen maar!

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+