[Voedselzandloper Recept] Andijvie met Oesterzwammen en Parmezaan

[Voedselzandloper Recept] Andijvie met Oesterzwammen en Parmezaan

andijvie

 

Voor 2 personen :

  • Halve krop andijvie
  • 1 ui
  • 250 gram oesterzwammen
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peper en zout
  • 100 gram spelt of kamut pasta

 

Snipper de ui. Snij de oesterzwammen in reepjes. Was de andijvie en snij hem in reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

Fruit de ui in olie. Voeg andijvie toe en eventueel nog een scheutje water als de andijvie zelf te weinig vocht afgeeft.

Bak de oesterzwammen in olie en roer de oestersaus erdoor. Voeg de oesterzwammen toe aan de andijvie.

Breng op smaak met de Parmezaanse kaas, versgemalen peper en zout. Laat het gerecht nog even op het vuur staan tot de kaas is gesmolten.

Serveren met spelt of kamut pasta en een salade van rucola, komkommer, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten.

 

Dit is een gastrecept van Mischa Verheijden: “De Voedselzandloper van Kris Verburgh inspireerde me tot receptenblog Bewust en gezond lekker eten. Ik leerde koken aan de Hotelschool Stella Maris in Antwerpen-Merksem. Kook nu met gejuich van vrouw en wisselend succes bij de kinderen.”

http://www.voedselzandloperrecepten.be

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+