Vrolijk Kerstgebak – Het Vervolg

Vrolijk Kerstgebak – Het Vervolg

Dit is het vervolg op de vorige post waarin ik vertelde over de sneeuwman muffins. Tegelijk met die cakejes maakte ik ook de zoete dennenboompjes, ook al uit het decembernummer van Libelle Lekker. De ingrediëntenlijst is voor 12 stuks, ik maakte er 25 van de deze. Om alles klaar te krijgen, dus ook de 40-something sneeuwmannen, heb ik de hulp moeten inroepen van de madame en dan nog ben ik er zeker 8 uur mee bezig geweest. Ze kwamen ‘s avonds echt mijn oren uit, maar als je wil uitpakken met een gebakje is dit wel de manier om het te doen. En ze zien er niet alleen lekker uit!

  • 3 eieren
  • zout
  • 75g suiker
  • 100g gemalen amandelen
  • 25g bloem
  • 25g maïszetmeel
  • 200g witte chocolade
  • 200g gepelde pistachenootjes
  • 150g poedersuiker en een beetje extra om te strooien
  • sap van een halve citroen
  • 1 rode glazuurstift
  • bakpapier

Verwarm de oven op 180° en knip terwijl uit een groot vel bakpapier 12 cirkels van ongeveer 16 cm. Knip ze van de rand tot het middelpunt 1 keer in en rol ze tot kegeltjes die je vast maakt met een paperclip. Zet de kegeltjes met de punt naar beneden in espressokopjes opf vuurvaste potjes.

kerstboom vormpjes

Splits de eieren. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en voeg er beetje bij beetje de suiker door. Roer er de eidooiers door. Vermeng de gemalen amandelen met de bloem en het maïszetmeel. Spatel het mengsel voorzichtig door het beslag. Schep het deeg in een spuitzak en verdel het over de papieren kegeltjes. Bak deze 15-20 minuten en zet ze op een rooster om ze af te koelen.

kerstboom cakes

Hak ondertussen de chocolade in stukjes en laat smelten au bain marie. Maal terwijl de pistachenootjes fijn en haal de cakejes voorzichtig uit het bakpapier. Snij de voetjes van de bomen eventueel een beetje bij, zodat ze mooi rechtop kunnen staan. Bestrijk ze rondom dun met de gesmolten chocolade en wentel ze in de fijngemalen pistaches. Roer de poedersuiker glad met het citroensap en bedruip er de boomtoppen mee. Versier de kerstbomen met stipjes rood glazuur en werk af met poedersuiker.

Kerstboom muffins

kerst cupcakes

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+