Zalm met Rode Curry

Zalm met Rode Curry

zalm-met-curry

Simpel, gezond en snel klaar. Wat moet een mens nog meer op een typisch Belgische druilerige zomerdag?

Kwestie van toch ergens je vitamine D te halen, niet waar?

Zalm met Rode Curry
 
Auteur: 
Soort Recept: vis,oosters
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 200g zalmhaasje
  • een teentje knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • een halve courgette
  • een rode paprika
  • een middelgrote ui
  • 100g champignons
  • ekele korianderblaadjes
  • 2dl kokosmelk
  • rode curry
  • wokolie
  • vissaus
  • 100g basmati
Zo maak je het
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. We beginnen met alle groenten klaar te maken.
  3. De paprika ontdoen we van de zaadlijsten, we schillen hem en dan snijden we hem in reepjes.
  4. De courgette gaan we wassen en in staafjes snijden.
  5. De champignons maken we proper met een borsteltje en we verdelen ze in kwarten.
  6. De knoflook en de ui gaan we pellen en fijn snipperen.
  7. Spoel de zalm even onder koud water en dep hem goed droog. Daarna snijden we hem in plakjes.
  8. Verwarm een lepeltje olie in de wok en fruit hierin de helft van de look. Laat niet bruin worden!
  9. Voeg de zalm toe en roerbak hem tot de plakjes mooi goudbruin zijn geworden. We halen de vis uit de wok en laten hem even rusten.
  10. We verhitten opnieuw een lepeltje olie en hierin fruiten we de andere helft van de knoflook, samen met het geplette citroengras. en 2 koffielepels rode curry (of wat meer als je het liever wat pikanter hebt).
  11. De courgette, de paprika, de ui en de champignons mogen er dan bij. Die roerbakken we nog een tweetal minuten, waarna we blussen met kokosmelk en een klein beetje water.
  12. Breng de saus aan de kook en zet het vuur lager.
  13. Voeg de zalm toe en laat nog een minuutje pruttelen.
  14. We kruiden alles af met peper, zout en vissaus. Afwerken doen we met wat koriander.
  15. Serveer de viscurry met wat basmati.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+