Zalm Salade met Venkel

Zalm Salade met Venkel

zalmsalade-met-venkel

Ik had nog venkel over van gisteren en daarmee toverde ik onderstaand recept uit mijn hoed.

Lekker met een stuk zalmhaasje maar ook goed met een andere soort vis, natuurlijk.

Alvast smakelijk!

Zalm Salade met Venkel
 
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 350g zalmhaasje
  • een zakje waterkers
  • 400g kikkererwten (bokaal of blik)
  • 1 kleine venkel
  • een kleine rode ui
  • 2 sinaasappels
  • 100ml biologische yoghurt
  • olijfolie om te bakken
  • 1el fijngehakte dille
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 170° C hete lucht.
  2. Spoel de zalm even onder de kraan en dep hem goed droog.
  3. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin de zalm, na hem langs beide kanten gekruid te hebben met peper en zout. Bak hem een kleine 10 minuten in de oven.
  4. Maak de venkel schoon en verwijder het harde stukje onderaan in het midden. We snijden hem dan in dunne plakjes.
  5. De ui gaan we pellen en in flinterdunne plakjes snijden.
  6. De waterkers mag voorzichtig gespoeld en daarna gedroogd worden met een slazwierder.
  7. De kikkererwten gieten we in een vergiet en we spoelen ze goed na met koud water, waarna we ze laten uitlekken.
  8. Een van de sinaasappels gaan we schillen en we verwijderen de partjes. Snij ze los, zonder het vliesje.
  9. We maken een dressing met de yoghurt, het sap van de andere sinaasappel en een eetlepel fijngehakte dille. We kruiden af met peper en zout.
  10. We mengen alle groenten door elkaar in een grote kom en we lepelen hierover de yoghurtdressing.
  11. Serveer met de zalm.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+