Gerookte Zalm met Wintersalade en Geglaceerde Wortelen
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: vis,voedselzandloper
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
Boodschappenlijstje
2 gerookte zalmfilets
200g zoete aardappelen
300g wortelen
75g feta
1el agavesiroop
1el citroensap
soyaboter
olijfolie om te bakken
olijfolie voor salades
20g notenmix voor salades (met oa pompoenpitten en rozijnen)
1 kleine venkel
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en de venkel. Snij ze in blokjes.
Gaar ze ongeveer 8 minuten in licht gezouten, kokend water.
Schraap ondertussen de wortelen en snij ze in reepjes.
Kook ze een zestal minuten in licht gezouten, kokend water.
Laat de groenten goed uitlekken.
We roosteren terwijl de notenmengeling in een antikleefpan. Hou goed in de gaten en zorg dat ze niet verbranden.
De venkel en de zoete aardappelen mogen samen met de noten in een grote slakom. Hierover verbrokkelen we de feta.
We voegen een eetlepel citroensap toe, samen met 3 eetlepels goede olijfolie en peper en zout. Eventueel kan je nog wat bijkruiden naar smaak.
De wortelen mogen aangebakken worden in een klontje boter. Hierover mag wat van de agavesiroop en dan gaan we ze rustig laten glaceren.
Terwijl verwarmen we een antikleefpan op een hoog vuur. Hierin bakken we onze zalmfilet maximum 30 seconden langs elke kant.
Als de zalmfilet wat weinig zout bevat, zoals de mijne, kan je hem nog wat bijkruiden. Anders moet je er voorzichtig mee zijn, want gerookte zalm is dikwijls al erg zout.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/gerookte-zalm-met-wintersalade-en-geglaceerde-wortelen.html