Clafoutis met Zalm en Pompoen
Auteur: 
Soort Recept: vis, voedselzandloper
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4
 
Boodschappenlijstje
  • 350g zalmfilet of zalmhaasje
  • een kleine flespompoen
  • 3 bio eieren
  • 100g geraspte Emmental
  • olijfolie om te bakken
  • 25cl soya room
  • nootmuskaat
Zo maak je het
  1. Begin met de pompen in twee te snijden en er de zaadjes uit te halen met behulp van een lepel. Daarna mag hij in stukken gesneden en geschild worden. Ik doe dat met een dunschiller, wat vrij vlot gaat.
  2. De zalm mag eveneens in stukken gesneden worden.
  3. Doe beide in een stoomkoker, stoommandje of steamer en stoom ze gaar op 15 minuten.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  6. We gaan de room en de eieren in de keukenrobot doen. Hierbij mogen de pompoen en de zalm, samen met wat zout, peper en nootmuskaat.
  7. Dit gaan we grof mixen en vervolgens in de ovenschaal kieperen.
  8. Bestrooi de clafoutis met de kaas en stop ze 25 à 30 minuten in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/recept-clafoutis-met-zalm-en-pompoen.html