Kerst Salade van Fifteen, Belgian Style
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • een bio citroen
  • 2 grote mandarijnen
  • een grote handvol rucola
  • 2 pijlen grondwitloof
  • een klein bosje verse munt
  • olijfolie voor salades
  • 6 flinterdunne sneetjes Ganda ham
  • Parmezaanse kaas van het blok
  • top Balsamico azijn
Zo maak je het
  1. Scheur de bollen mozzarella uit elkaar en verdeel ze over twee borden. We gaan de kaas lichtjes kruiden met wat citroenzeste en peper en zout.
  2. We pellen de mandarijntjes en verdelen ze in stukjes over de borden. Zorg ervoor dat de meeste witte draadjes verwijderd zijn.
  3. We wassen en drogen de rucola en de munt. Die mogen dan in een slakom.
  4. Het witloof maken we schoon door de blaadjes eraf te halen en licht te spoelen en te drogen. Het mag eveneens in de slakom.
  5. We gaan de salade aanmaken met 3 el olijfolie en 1 el citroensap. Hierbij mag een klein beetje zout en peper. Meng alles goed door elkaar met je handen.
  6. Neem dan een plakje Ganda en rol hier een beetje van de slablaadjes in tot je een rolletje hebt. Verdeel de salade zo opdat je 6 rolletjes kan maken. Die mogen dan op de borden geschikt worden.
  7. Over de borden schaven we wat verse Parmezaan schilfers en druppelen we wat lekkere Balsamico.
  8. Eventueel kan je nog garneren met overgebleven munt en rucola.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/kerst-salade-van-fifteen-belgian-style.html