Wintersoep met Raapjes en Camembert
Auteur: 
Soort Recept: soep
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4
 
Boodschappenlijstje
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 4 kleine rapen
  • 1 kleine aardappel
  • soya boter
  • 1,5l kippenbouillon
  • 100g Camembert
  • 4el pasta schelpjes van volkoren spelt
Zo maak je het
  1. We beginnen met alle groenten te wassen en te schillen.
  2. Vervolgens mogen ze in grove stukken gesneden worden.
  3. De Camembert halen we uit de ijskast, zo kan die wat op smaak komen.
  4. In een soepkom gaan we een klontje van de sojaboter smelten en hieraan de ajuin, wortel en prei toevoegen. Dit mag een paar minuten stoven, terwijl je soms eens roert.
  5. Daarna mag de bouillon erbij. Als je het graag vegetarisch houdt kan je groentenbouillon gebruiken.
  6. Vervolgens mogen de stukjes raap en aardappel erbij.
  7. We gaan alles aan de kook brengen, afdekken en het vuur minder zetten. De soep mag een twintigtal minuutjes garen.
  8. We gaan ze dan fijn mixen met de staafmixer.
  9. Dit is het moment om te proeven en bij te kruiden met peper en zout.
  10. De pasta mag er bij en we brengen alles terug aan de kook. Kijk op de verpakking van je pasta hoe lang ze nog moet doen, maar dit zal ongeveer vijf minuten zijn.
  11. We verwijderen de korst van de Camembert en snijden hem in stukjes.
  12. De stukjes mogen op de bodem van de soepkommen, waarna we er de hete soep over serveren.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/wintersoep-met-raapjes-en-camembert.html