Arnold Bennet-Frittata met Emmentaler-Waldorfsalade
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: omelet
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
- 150g gerookte heilbot van heel goede kwaliteit
- 4 eieren
- 3 lente uitjes
- enkele takjes munt
- een kopje diepvrieserwtjes
- olijfolie om te bakken
- Parmesan van het blok
- 1 Jonagold
- 1 bio citroen
- 35g gepelde walnoten
- een zakje waterkers
- olijfolie voor salades
- Emmentaler van het blok
- Zet een ovenbestendige antikleefpan op een matig vuurtje en draai de grill op de hoogste stand.
- We klutsen de eieren in een mengkom en kruiden af met wat peper en zout.
- De lente-uitjes en muntblaadjes gaan we wassen en fijn snijden. Ze mogen samen met de erwtjes bij het eiermengsel.
- We zetten het vuur onder de pan wat hoger en we doen er een lepeltje olie in. Als die warm is mag het eimengsel erbij.
- Dat gaan we af en toe wat roeren tot het begint te stollen.
- Op dat moment mogen de sneetjes gerookte heilbot erbij.
- We raspen er nog een fijn laagje Parmesan over en zetten de pan 5 minuten onder de grill of tot ze netjes gestold is.
- We wassen ondertussen de appel en raspen hem in een slakom.
- We persen het sap van een halve citroen erover.
- Ook de waterkers gaan we snel spoelen en even drogen. Die mag dan ook in de slakom, samen met de walnoten waar we even doorgehakt hebben.
- We brengen onze salade op smaak met een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
- Als finishing touch schaven we er wat van die heerlijke Emmental over.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/arnold-bennet-frittata-met-emmentaler-waldorfsalade.html
3.2.1226