Curry met Kip, Ananas en Banaan
Auteur: 
Cuisine: oosters
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 2 bio kipfilets van 100 à 150g per stuk
  • olijfolie om te bakken
  • een handvol rozijnen
  • een klein blikje ananasstukjes in eigen sap
  • 1 banaan
  • 200ml soya room
  • verse koriander
  • kokospoeder
  • currypoeder
  • 100g basmati
Zo maak je het
  1. Kook de rijst gaar.
  2. De kip snijden we in stukjes, we kruiden ze met peper en zout en een snuifje curry.
  3. Zet een wok op middelhoog vuur met een lepeltje olijfolie. Hierin gaan we de kip roerbakken.
  4. Als de kip wat kleur krijgt mag de ananas erbij. Hou het sap apart, terwijl je nog even roerbakt.
  5. Daarna mogen de rozijnen, het sap en de room mee in de wok en laten we alles wat inkoken.
  6. Op het laatste moment snijden we de banaan in stukjes en voegen die toe, samen met een lepel kokospoeder en wat fijngehakte koriander.
  7. Proeven, afkruiden en klaar.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/curry-met-kip-ananas-en-banaan.html