Curry met Kip, Ananas en Banaan
Auteur: Le Gourmand Belge
Cuisine: oosters
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
- 2 bio kipfilets van 100 à 150g per stuk
- olijfolie om te bakken
- een handvol rozijnen
- een klein blikje ananasstukjes in eigen sap
- 1 banaan
- 200ml soya room
- verse koriander
- kokospoeder
- currypoeder
- 100g basmati
- Kook de rijst gaar.
- De kip snijden we in stukjes, we kruiden ze met peper en zout en een snuifje curry.
- Zet een wok op middelhoog vuur met een lepeltje olijfolie. Hierin gaan we de kip roerbakken.
- Als de kip wat kleur krijgt mag de ananas erbij. Hou het sap apart, terwijl je nog even roerbakt.
- Daarna mogen de rozijnen, het sap en de room mee in de wok en laten we alles wat inkoken.
- Op het laatste moment snijden we de banaan in stukjes en voegen die toe, samen met een lepel kokospoeder en wat fijngehakte koriander.
- Proeven, afkruiden en klaar.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/curry-met-kip-ananas-en-banaan.html
3.2.1226