Spelt Spaghetti met Spinazie, Pancetta en Pecorino
Auteur: 
Soort Recept: pasta
Cuisine: italiaans
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 200g spelt spaghetti
  • 200 à 250g jonge bladspinazie
  • 50g pecorino van het blok
  • 2 eieren
  • 1 teentje look
  • 1 kleine ui
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. We wassen en drogen de spinazie.
  2. Breng een grote kom licht gezouten water aan de kook en gaar er de spaghetti in volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  3. We pellen en snipperen de ui.
  4. Die gaan we aanstoven in een lepeltje olijfolie, in een kookpot op een middelmatig vuurtje.
  5. De look mag gepeld worden en dan gaan we die eveneens snipperen. Hij mag dan bij de ui. Roer even door.
  6. De sneetjes pancetta snijden we in reepjes en ook die mogen in de pot.
  7. We gaan de eieren los kloppen in een kommetje en hierbij mengen we de geraspte kaas.
  8. Als de pasta klaar is gieten we hem af, maar we bewaren nog wat van het kookvocht. Gooi hem bij de uien.
  9. We doen beetje bij beetje de spinazie bij de spaghetti, terwijl we roeren. Eenmaal de blaadjes wat geslonken zijn mogen er nieuwe bij.
  10. Eventueel mag er nog wat van het kookvocht van de pasta bij als je vind dat het gerecht wat te droog aan het worden is.
  11. Het ei-kaasmengsel mag er dan ook bij. We blijven roeren zodat alles rustig kan garen.
  12. Afkruiden met peper en eventueel een klein beetje zout. Wel eerst goed proeven, want zowel de pancetta als de pecorino brengen al heel wat zout in het eten.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/spelt-spaghetti-met-spinazie-pancetta-en-pecorino.html