Komkommer Sandwiches met Avocado Spread
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 6
 
Boodschappenlijstje
  • 2 rijpe avocados
  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • verse munt
  • 12 sneetjes donker brood
Zo maak je het
  1. We beginnen met de spread te maken. Hiervoor doen we het vruchtvlees van de avocados, samen met 2 eetlepels citroensap en een snuf zout en peper in een mixbeker en gaan we alles pureren.
  2. Proef en voeg, indien nodig, nog wat zout, peper of citroen toe.
  3. We nemen dan de komkommer, wassen hem en snijden hem in twee. Een van de twee helften gaan we in stukken snijden en bij de avocadospread doen. Mix er even door.
  4. Doe er dan ook een kleine hand verse munt bij en mix opnieuw. Het hoeft niet ultrafijn te zijn; hier en daar een stukje komkommer en/of munt kan best.
  5. Proef en breng, indien nodig, op smaak met meer citroen, zout of peper.
  6. Zet de spread opzij. Om de kleur te bewaren kan je er een avocadopit inleggen.
  7. We gaan verder met het brood. We verwijderen de korsten en snijden er vierkante toastjes van, ongeveer ter grootte van een schijfje komkommer.
  8. De andere helft van de komkommer snijden we in dunne plakjes.
  9. We beleggen dan onze sandwiches met een lepel van de spread, een sneetje komkommer en een klein blaadje munt.
  10. Dekseltje erop en klaar.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/tea-time-komkommer-sandwiches-met-avocado-spread.html