50g soya boter + wat extra om de vorm in te boteren
150g bosbessen
een scheutje limoncello + glaasje voor de chef
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht.
We starten met de bodem en hiervoor doen we de speculoosjes samen met de boter in een blender. Mixen maar.
We boteren een springvorm in en doen hierin het speculoosmengsel. We drukken het goed aan met een lepel of een bord.
Doe de bosbessen in een pannetje met een koffielepel stevia en een scheutje limoncello. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager om een vijftal minuten te laten inkoken
Daarna pletten we de besjes met een pureestamper en roeren alles nog eens goed door elkaar.
In een grote mengkom kloppen we de roomkaas, de yoghurt, de eieren en 20g van het stevia poeder door elkaar tot een homogene massa.
Die kieperen we over de bodem en we spreiden hem mooi uit.
Giet hierover dan de bosbessensaus en mix die met een vork of een andere lang voorwerp wat door de kaasvulling zodat er een tekening ontstaat.
Zet de taart 45 minuten in de oven.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/stevia-cheesecake-met-bosbessen-en-speculoosbodem.html