We wassen en drogen de sla en de groene kruiden. Doe ze in een slakom. Zorg ervoor dat er niet teveel steeltjes aan de koriander en de peterselie zitten.
De asperges gaan we vlug spoelen. Het achterste, harde, deel gaan we afbreken.
We gaan ze beetgaar koken of stomen. Ik gebruik de steamer: 4 minuten op 95 °C. Het gaat natuurlijk evengoed in een aspergekoker of pot ruim water.
Als ze gaar zijn schrikken we ze in koud water en laten we ze uitlekken.
We maken vervolgens de dressing door het half teentje look te snipperen en te mengen met 2 eetlepels balsamico, 2 eetlepels xerezazijn en 8 eetlepels olijfolie. Een snufje peper en zout, proeven en klaar.
De lente-uitjes gaan we wassen en in fijne ringetjes snijden.
Snij de asperges in stukjes en doe ze samen met de garnalen, lente ui en dressing in de slakom. Zet alles voorzichtig door elkaar en werk af met de tuinkers en verse schilfers Parmezaanse kaas.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/salade-met-groene-asperges-en-grijze-garnalen.html