een handvol geraspte Parmezaanse kaas van het blok
verse nootmuskaat
olijfolie om te bakken
Zo maak je het
We spoelen de asperges even onder koud water en we breken het harde uiteinde af. Daarna mogen ze een viertal minuten in de steamer op 100° C.
Laat ze daarna schrikken onder koud water en dep ze voorzichtig droog.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
We nemen een ovenschaal en vetten die wat in met olijfolie. Hierin leggen we de asperges lukraak door elkaar.
De eieren kloppen we los met de room, de kaas en de oregano. We kruiden af met wat nootmuskaat, peper en zout. Dit mengsel gieten we over de asperges.
De frittata mag 30 minuten in de oven of tot het ei mooi gestold is. Dat kan je nakijken door er even met een mes in te prikken: als het er droog uitkomt is het gerecht gaar.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/frittata-met-groene-asperges-en-olijven.html