Spoel de zalm even onder de kraan en dep hem goed droog.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin de zalm, na hem langs beide kanten gekruid te hebben met peper en zout. Bak hem een kleine 10 minuten in de oven.
Maak de venkel schoon en verwijder het harde stukje onderaan in het midden. We snijden hem dan in dunne plakjes.
De ui gaan we pellen en in flinterdunne plakjes snijden.
De waterkers mag voorzichtig gespoeld en daarna gedroogd worden met een slazwierder.
De kikkererwten gieten we in een vergiet en we spoelen ze goed na met koud water, waarna we ze laten uitlekken.
Een van de sinaasappels gaan we schillen en we verwijderen de partjes. Snij ze los, zonder het vliesje.
We maken een dressing met de yoghurt, het sap van de andere sinaasappel en een eetlepel fijngehakte dille. We kruiden af met peper en zout.
We mengen alle groenten door elkaar in een grote kom en we lepelen hierover de yoghurtdressing.
Serveer met de zalm.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/zalm-salade-met-venkel.html