Gepaneerde Maatjes met Verse Tartaar en Komkommersalade
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: vis
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
Boodschappenlijstje
een kleine sjalot
2 hardgekookte eieren
1el kleine augurkjes op azijn
1el kappertjes
2el verse peterselie
2el verse bieslook
3el mayonaise
4 proper opgekuiste maatjes
50g panko
1 ei
2el grove mosterd
olijfolie om te bakken
1 komkommer
1 kleine rode ui
1 citroen
Zo maak je het
We maken eerst de verse tartaar. Hiervoor nemen we de kruiden die we gaan spoelen en drogen, waarna we ze fijnsnijden.
De sjalot gaan we pellen en fijnsnipperen. Doe hem samen met de kruiden in een kommetje.
We hakken de uitgelekte kappertjes en augurkjes grof en voegen die toe aan de rest.
De hardgekookte eieren gaan we pellen en met een vork pletten in het kommetje.
We voegen de mayonaise toe, samen met wat peper en zout en roeren alles goed door elkaar.
Zet voorlopig in de ijskast.
We gaan aan de slag met de maatjes door de staart en het restje van de middengraat te verwijderen. We halen de filets van mekaar zodat we twee helften krijgen.
Die bestrijken we aan de binnenzijde met de mosterd, waarna we ze weer op mekaar leggen.
We maken dan twee bordjes klaar om te paneren: eentje met losgeklopt ei en eentje met panko. Daar halen we de maatjes door, waarna we ze afgedekt in de ijskast zetten.
De komkommer gaan we schillen en in zo dun mogelijke schijfjes snijden.
We doen hetzelfde met de rode ui en doen ze samen in een kom.
Hierover strooien we zout en peper waarna we er een flinke kneep van de citroen over persen. Dit mag 10 minuten marineren terwijl we de maatjes bakken.
Dat doen we in een antikleefpan met een flinke scheut olijfolie, op een matig tot hoog vuur. Ze moeten krokant en lekker goudbruin zijn.
Serveer ze op bord met wat van de komkommersalade en enkele quenelles van de tartaar.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/gepaneerde-maatjes-met-verse-tartaar-en-komkommersalade.html