Zomersalade met Kikkererwten
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: salade,vegetarisch
Voorbereidingstijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
- ½ kleine rode ui
- 1 Spaanse peper
- een vijftal rijpe tomaten
- 1 citroen
- goede olijfolie
- 1 bokaal kikkererwten (+/- 400g)
- een handje verse munt
- een handje verse basilicum
- 100g feta
- De rode ui gaan we pellen en in zo dun mogelijke schijfjes snijden.
- Het pepertje mag gewassen worden en daarna gaan we de zaden en de zaadlijsten verwijderen, waarna we hem fijn snijden.
- De tomaten gaan we eveneens wassen, waarna we ze in blokjes snijden.
- Meng alles door elkaar in een slakom.
- Knijp er het sap van een halve citroen over, samen met een drietal eetlepels olijfolie en wat peper en zout.
- De kikkererwten gaan we spoelen onder de kraan en laten we uitlekken. Daarna mogen ze bij de salade.
- Vlak voor we serveren doen we er de gewassen en gescheurde of fijngesneden kruiden bij.
- Proef nog een keertje van de salade en indien nodig moet je nog bijkruiden met peper/zout of citroensap.
- We serveren in diepe borden en verkruimelen er de feta over.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/zomersalade-met-kikkererwten.html
3.2.1255