Snelle Griekse Salade
Auteur: 
Soort Recept: salade,lunch
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • een krop sla
  • 100g feta van goede kwaliteit
  • een handje notenmix voor salades (Mengeling van rozijnen, gegrilde pompoenpitten, pijnboompitten en pistachenootjes)
  • een halve rode ui
  • een komkommer
  • olijfolie voor salades
  • ciderazijn
Zo maak je het
  1. We pellen de ui en snijden hem in flinterdunne plakjes. Die halen we een beetje los in een kommetje, waarna we ze bestrooien met zout en peper. Giet er een scheutje ciderazijn over en zet ze eens door elkaar. We schuiven ze aan de kant tot we klaar zijn met de rest.
  2. Zet een antikleefpan zonder vetstof op een matig vuur en kieper er de noten in. Hou ze goed in de gaten en schudt regelmatig met de pan zodat ze niet verbranden. Als ze klaar zijn (goudbruin en geurend naar noten) laten we ze een beetje afkoelen op een stukje keukenpapier.
  3. De sla gaan we wassen en drogen. Daarna verdelen we hem over de borden.
  4. De komkommer gaan we schillen en in plakjes snijden. Leg op elk bord een halve komkommer.
  5. Hierover verbrokkelen we de feta en verdelen we wat van de rode ui.
  6. We kruiden af met peper en zout en we gieten er een scheutje olijfolie en een klein beetje ciderazijn over.
  7. Aftoppen doen we met de lekker geurende noten.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/snelle-griekse-salade.html