Mozzarella met Groenten en Walnoten
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 8 plakjes mozzarella
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 stukje prei van een 20-tal cm
  • ½ courgette
  • walnoten
  • goede balsamico
  • veldsla
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie voor salades
Zo maak je het
  1. We wassen de paprika, verwijderen de zaden en zaadlijsten en dan schillen we hem. Snijdt hem vervolgens in reepjes.
  2. De wortel gaan we raspen en in sliertjes snijden.
  3. De prei gaan we goed wassen en eveneens in reepjes snijden.
  4. Tenslotte doen we hetzelfde met de courgette.
  5. We bakken alle groenten beetgaar in een antikleefpan met een lepeltje olijfolie. De courgettes doen we het laatst in de pan, want die moeten bijna niet bakken. Kruidt af met een beetje peper en zout.
  6. We wassen en drogen terwijl de veldsla.
  7. Neem een bord en leg er een plakje kaas op. Op de kaas komt wat veldsla en daarop wat groenten. Dan is het weer een plakje kaas en zo weer van voren af aan tot alles verwerkt is.
  8. Werk de borden af met wat gehakte walnoten, olijfolie en balsamico.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/mozzarella-met-groenten-en-walnoten.html