Tortilla met 3 Kazen en Broccoli
Auteur: 
Soort Recept: tortilla
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2-3
 
Boodschappenlijstje
  • een stronk broccoli
  • 6 eieren (bio)
  • 10ml soya room
  • 80g Roquefort
  • 50g verse geitenkaas, natuur
  • cheddar van het blok
  • olijfolie om te bakken
  • verse bieslook
  • gedroogde tijm
  • paprikapoeder
Zo maak je het
  1. Was de broccoli en verdeel in roosjes.
  2. Die blancheren we 4 minuten in kokend gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  3. De eieren gaan we loskloppen en we voegen al roerend de room toe.
  4. We kruiden met een halve koffielepel tijm, een koffielepel paprika, 2 eetlepels fijngesneden bieslook en peper en zout.
  5. We nemen een koekenpan en we verwarmen er op een matig vuur 2 eetlepels olijfolie in. Hierin kieperen we het eiermengsel.
  6. Verdeel de broccoliroosjes over de pan.
  7. We verbrokkelen ook de Roquefort en de geitenkaas over de tortilla.
  8. Tenslotte raspen we flink wat cheddar over het geheel.
  9. Laat zo een 12 à 15 minuten rustig bakken tot het ei gaar is.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/tortilla-met-3-kazen-en-broccoli.html