Voor 4, klaar in 30 minuten
- 4 kipfilets
- 6 el mangochutney (of confijt, te koop bij Colruyt)
- 1 limoen
- 200g langkorrelige rijst (basmati werkt ook)
- olijfolie
- 1 ui of sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 400g kidney of rode bonen
- 200g diepvries erwtjes
- 5 dl kippenbouillon
- 2 dl kokosmelk
Pel en snipper de ui of de sjalot en de knoflook. Fruit ze in een lepel olijfolie en strooi er de rijst bij. Roerbak het geheel tot de rijstkorrels glazig zijn en schenk er dan de bouillon bij. Best is dat je dat beetje bij beetje doet, zoals bij een risotto. Kruid met wat peper en zout, maar wees voorzichtig als je een bouillonblokje gebruikt, want dat is al vrij zout. Dek het geheel af en laat 10 minuten zachtjes koken. Kijk wel regelmatig of het niet uitdroogt en voeg indien nodig wat bouillon toe.
Laat de bonen uitlekken en doe ze samen met de erwtjes en de kokosmelk bij de rijst als die quasi gaar is. Roer het geheel voorzichtig om en laat nog 5 minuten doorwarmen.
Meng intussentijd de mangochutney (of de mangoconfijt) met het sap van de limoen en twee eetlepels olijfolie. Bestrijk de gekruide kipfilets aan beide kanten met wat van die saus. Bak of grill ze vervolgens 5 minuten aan elke kant, terwijl je de mangosaus zachtjes laat opwarmen op een laag vuurtje.
Verdeel tenslotte de rijst over de borden, leg er de kip bij en lepel er de overheerlijke mangosaus over. Lekker!
Libelle Lekker mei 2011
[…] Mangokip met bonen en rijst […]