Quiche met Krab

Quiche met Krab

Quiche met Krab

Quiches zijn mijn vriendjes op inspiratieloze dagen. Het zijn makkelijke brouwsels waarmee ik dikke punten scoor bij de madam en waaraan ik me buitensporig tegoed kan doen. Dit exemplaar is van het chiquere soort, maar daarom niet minder mager. Want dat heb je dan weer wel met deze baksels: ze zijn niet bepaald goed voor de lijn. Danku room en danku bladerdeeg. Ik maak dat deeg ook niet zelf, want we zijn nog altijd aan het verbouwen en time is nu eenmaal money.

Voor 4, klaar in 50 minuten :

  • 1 blikje (king) krabvlees (+/- 120g)
  • 1/2 Spaanse peper
  • 100ml lichte room
  • 2 dooiers
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • 3 takjes verse koriander, de blaadjes gehakt
  • zeste van 1/2 limoen
  • 1 el bloem
  • 1 klontje boter
  • een vel bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180° C.

Rol het deeg uit, leg het in een licht beboterde quichevorm en prik er wat gaatjes in met een vork. Leg vervolgens een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakbonen (of alternatief). Zet de vorm 15 minuten in de oven.

Klop intussen de dooiers los met de room. Voeg lente-ui, peper, krab, koriander, limoenzeste, peper en zout eraan toe en meng goed.

Giet het mengsel in de blind gebakken vorm en zet hem terug 15 minuten in de oven of tot de vulling gestold is. Dat kan je makkelijk checken door met een mes in het midden van de taart te prikken. Als het mes er droog uit komt is de quiche klaar.

Ik probeer altijd een snelle salade bij een quiche te voorzien. In dit geval was dat een oersimpele versie van grondwitloof met een beetje mayonaise, citroensap en peper en zout.

Uit Libelle Lekker van juni 2011

 

Leave a reply