Dit was een nieuw receptje dat ik vorige week uitprobeerde en waarvan La Gourmande ogenblikkelijk fan van werd. Geitenkaas en spruitjes zijn dan ook twee van haar geliefkoosde ingrediënten.
Het is een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht voor elke dag. Het is ook geschikt als Voedselzandloper recept, maar dan liefst zonder de rijst. Hoewel ik vind dat er met zo’n beetje volkorenrijst niet veel verkeerd is.
Voor 2, klaar in 30 minuten:
- 500g spruitjes, schoongemaakt en gespoeld
- 100g volkorenrijst
- 1 middelgrote rode ui
- 500ml groentebouillon
- 2 takjes verse tijm
- een blaadje laurier
- 75g verse roomkaas, type Boursin
- 75g geitenkaas, zonder korst, in schijfjes
- een handje walnoten, gehakt
- olijfolie om te bakken
We pellen de ui en snipperen hem. De helft ervan gaan we aanfruiten in een braadpan met een lepeltje olie.
We voegen de tijmtakjes en de laurier toe, samen met 350ml bouillon. Daarin koken we de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat zal ongeveer twintig minuten duren.
Terwijl fruiten we de andere helft van de ui in een kookpot. Daarin bakken we de spruitjes een tweetal minuten mee.
De resterende bouillon mag hierbij en zo mogen de spruiten ongeveer tien minuten afgedekt garen op een matig vuurtje. Controleer ze na de tijd en laat eventueel nog wat langer doorgaan als ze nog niet beetgaar zijn.
Als de groente gaar is, kunnen we de roomkaas en de schijfjes geitenkaas toevoegen. Dit mengsel brengen we al roerend aan de kook.
We voegen de volkorenrijst toe en kruiden af met peper en zout. Eventueel nog een beetje tijm, als je dat nodig zou vinden.
De boordjes mogen geserveerd worden met een flinke schep gehakte walnoten.
[…] wie heeft tijd om die te doorploegen als het rap moet gaan? Al snel vond ik bij Le Gourmand belge een recept dat er lekker uitzag: spruitjes met geitenkaas en walnoten! In plaats van rijst […]