Drumsticks en Courgettecouscous met Feta-Muntyoghurt

Drumsticks en Courgettecouscous met Feta-Muntyoghurt

kippenboutjes met courgettecouscous

Dit is het tweede recept dat ik probeer uit de juni editie van Delicious en ook dit viel reuze mee. In deze barbecue editie stonden trouwens een pak er-lekker-uitziende recepten die ik nog opzij ga houden voor deze zomer. Dit receptje was ideaal voor op mijn recentelijk verworven mini-Weber. Tegenwoordig zijn we hier ook hevige couscous fans en de combinatie met courgettes was een knaller.

Voor 4, klaar in ongeveer 35 minuten :

  • 400g couscous
  • 2 kleine courgettes
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 el koriander, fijngehakt (mijn koriander plant was jammerlijk gestorven en ik heb dit vervangen met peterselie, wat ook goed werkte)
  • 1 bio citroen
  • een klein bosje munt
  • 1 teentje look
  • 250g Griekse youghurt (had ik niet in huis en ik heb dit vervangen door gewone bio yoghurt: ook lekker, maar wat minder rijk en niet zo dik van structuur)
  • 100g feta
  • 8 drumsticks (kippenboutjes, al dan niet gemarineerd)

Steek eerst en vooral de barbecue aan. Je kan dit ook doen in een pan of op de grill, maar voor mij gaat er niets boven barbecue. De kip bakken duurt ongeveer 25 minuten. Calculeer dit in terwijl je de rest maakt. Het hoeft evenwel niet gelijktijdig klaar te zijn, want de bijgerechtjes kunnen koud en/of lauw gesoupeerd worden.

Strooi de couscous open op de bodem van een platte schaal en giet er ongeveer 350ml groentebouillon over. Dek af en laat een kleine tien minuten wellen terwijl je af en toe met een vork de korrels los maakt.

Snij de courgettes in onregelmatige plakjes (dikke en dunne schijfjes, blokjes etc: alles door elkaar). Bak ze in een koekenpan met het geperste teentje look in wat olijfolie op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en meng ze samen met de koriander of peterselie door de couscous. Voeg ook de zeste van de citroen toe en smaak af met citroensap.

Roer de munt en de yoghurt door elkaar. Schep het mengsel in een kommetje en verbrokkel er de feta overheen.

Zet alles op tafel, schenk jezelf en je tafelgenoten een glaasje lekkere wijn in terwijl je wacht op de drumsticks en eet smakelijk.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+