Garnalen in Ananas-Limoen Marinade met Granaatappelslaatje

Garnalen in Ananas-Limoen Marinade met Granaatappelslaatje

Gemarineerde scampi

salade met granaatappel

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een ge-wel-di-ge Weber Smokey Joe in hip turqoise (bedankt, schatje!) en omdat hij hier toch al zeker 24uur onaangeroerd stond vond ik het hoog tijd om hem eens uit te proberen. Ik had geen noemenswaardige moeilijkheden verwacht, vermits ik zijn grote broer al jaren veelvuldig gebruik en alles verliep vlotjes.

Als je met z’n tweeën bent is dit barbeque stelletje werkelijk perfect om te gebruiken. Het gedraagt zich net hetzelfde als een grote Weber en achteraf neem je de rooster gewoon mee naar binnen om af te wassen, daar waar het met die grote jongen nogal eens een evenredig karwei is, waar ik telkens tegenop zie.

Dit machientje zal vaak gebruikt worden, dat staat vast. Onze Weber One Touch blijft in zijn hoesje om op te draven voor het grotere werk. Iets wat hem perfect ligt, met zijn meer dan 10 jaar trouwe dienst.

De vuurdoop was er eentje met kort gemarineerde scampi en een snel slaatje.

Voor 4, 15 minuten + 1 uur marineren :

  • 3 el ananassap
  • sap van een halve limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ciderazijn
  • 2 teentje look, geperst
  • 1 chilipeper, ontdaan van pitjes en fijngehakt
  • een paar takjes verse koriander, fijngehakt
  • 20 diepvries tijgergarnalen (ik gebruik hier “party scampi”, die hebben nog een staartje, maar zijn ontveld en ontdaan van het darmkanaal)

Voor het slaatje :

  • de pitjes van 1 granaatappel
  • een halve komkommer, in schijfjes
  • 12 kerstomaatjes, in schijfjes
  • 1 chilipeper, ontdaan van pitjes en fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 el goede olijfolie

Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en af te kruiden met peper en zout. Ontdooi terwijl de garnalen door ze in een kommetje onder stromend water te zetten. Dep ze nadien even droog en kieper ze samen met de marinade in een plastic diepvrieszak. Draai er wat mee rond, zodat de scampi goed bedenkt geraken met de marinade en zet een uurtje in de ijskast.

Meng de granaatappelpitjes (doe zeker even een schort aan om die uit de appel te halen, want da’s wel een beetje een gedoe) met de rest van de ingrediënten. Afkruiden en koel wegzetten.

En dan kan je rustig de barbeque (of grill) in gang steken en je met een rosétje in de zon zetten. De garnalen zijn een 5-tal minuutjes te bakken onder deksel. Ik bak indirect, dus boven een bakje water, met de kooltjes aan de zijkant.  Hou ze wel in het oog, want ze kunnen snel te ver zijn en da’s niet zo lekker. Smakelijk!

 

Leave a reply