Ik ben een geweldig grote fan van aardbeien. Als ze in seizoen zijn probeer ik minstens een halve kilo per week naar binnen te spelen, want buiten geweldig lekker is dat ook nog eens hyper gezond.
Bij deze wil ik nog eens een warme oproep doen aan alle mensen om onze lekkere aardbeien alstublieft niet te verkrachten met bloemsuiker. Deze vrucht heeft dat niet nodig en u al zeker niet.
Momenteel zijn ze goed op smaak met een prima zoet-zuur balans en dan gooi ik ze ‘s morgens in de havermout, eet ik ze als tussendoortje én probeer ik ze te verwerken in een hoofdgerecht. Zoals dit.
De inspiratie hiervoor ging ik halen bij Jamie Oliver.
Aardbeiensalade met San Daniele en Halloumi
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 300g aardbeien
- balsamico van goede kwaliteit
- een citroen
- olijfolie voor salades
- olijfolie om te bakken
- een paar takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
- een paar takjes verse munt, alleen de blaadjes
- een grote hand gemengde sla, gewassen en gedroogd
- 250g halloumi
- 8 flinterdunne sneetjes San Daniele (of een andere ham van goede kwaliteit)
Zo maak je het
- We spoelen de aardbeien onder stromend water en we verwijderen met een scherp mesje de kroontjes.
- We doen ze dan in een mengkom met een flinke scheut balsamico, het sap van een halve citroen en een scheut olijfolie. We kruiden met peper en zout en zetten alles door elkaar.
- We snijden de halloumi in een 8-tal plakjes en drukken op elk plakje een blaadje basilicum, zodat het net blijft zitten.
- We bakken de plakjes met het blaadje basilicum naar beneden in een koekenpan met een lepel olijfolie. Keer ze na een dikke minuut voorzichtig om en bak ze ook aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
- Meng de sla met de kruiden en de aardbeien.
- De halloumi verdelen we over de borden en daarop schikken we de salade. Hierop leggen we de San Daniele ham.
- Afwerken doen we met een extra streepje olijfolie.