Italiaanse Gehaktballetjes

Italiaanse Gehaktballetjes

makkelijke Italiaanse gehaktballetjes

Ik had vorige maand nog eens de Nederlandse Delicious in huis gehaald en ik was erdoor toch wat gecharmeerd geraakt. Leuke artikels en veelbelovende recepten hebben dit magazine terug op de kaart gezet thuis. Waar ik ervoor niet zo weg was van de soms te Nederlandse aanpak vond ik de juni editie merkbaar beter dan bijvoorbeeld het Belgische Culinaire Ambiance, wat echt aan het verglijden is naar een sponsorblaadje.

Ik had me wel wat mispakt aan dit recept; het was weliswaar makkelijk, maar het duurde een uur om op tafel te zetten en ik had makkelijk geassocieerd met snel. Volgende keer beter de kleine lettertjes lezen, want het stond er wel degelijk bij vermeld.

Het resultaat waren smakelijke, pittige gehaktballetjes met tomatensaus. Maar eerlijk gezegd ken ik hiervoor betere recepten die zeker niet langer in beslag nemen. De kans is dus klein dat het nog eens op tafel komt, maar ik ben blij dat ik het geprobeerd heb, want lekker was het alleszins!

Voor 4, klaar in 1 uur :

  • 8 Italiaanse of andere gekruide varkensworstjes, van de beste kwaliteit die je kan vinden. Ik gebruik voor dit soort recepten altijd een mix van Merguez- en curryworstjes van bij de lokale slager
  • 2,5 el fijngehakte salie
  • 2,5 el gedroogde oregano
  • 2,5 el fijngehakte rozemarijn
  • 100g broodkruim
  • de geraspte schil van 1 bio citroen
  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 800g passata
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt en enkele blaadjes opzij gehouden ter garnering
  • 400g spaghetti (ik gebruik steevast volkoren)
  • 100g feta, verkruimeld

Knijp het vlees uit de worstjes en meng het met de kruiden, het broodkruim en de citroenzeste. Maak er een 16-tal kleine balletjes van en zet in de ijskast om wat op te stijven.

Zet een grote pan gezouten water op het vuur voor de spaghetti.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie en roerbak de ui 5 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze goudbruin aan alle kanten.

Roer er de passata en de basilicum onder en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook terwijl de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en schep hem daarna in een ondiepe schaal. Schep de balletjes en de saus erover, bestrooi met de feta en garneer met de resterende basilicum blaadjes.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+