Mosselen in de Wok

Mosselen in de Wok

mosselen-in-de-wok

Ik wilde eens mosselen maken op een andere manier en zo kwam ik bij dit recept, dat ik ging halen in Dagelijkse Kost 4 van Jeroen Meus. Op zich was het verre van slecht, maar als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik ze liever traditioneel eet. Met frietjes, dat spreekt.

Desalniettemin is het toch de moeite om te proberen. Als  voorgerecht of hapje kan dit zeker bekoren. Wij aten het als hoofdgerecht met een beetje basmati, maar daar waren we niet zo laaiend over.

Alvast smakelijk!

mosselen-in-de-wok2

Mosselen in de Wok
 
Auteur: 
Soort Recept: vis,wok
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2kg mosselen
  • 2 sjalotjes
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 stengels citroengras
  • een duimlengte verse gember
  • 2dl witte wijn
  • een paar takjes verse koriander
  • een Spaanse peper
  • wokolie
  • sesamolie
Zo maak je het
  1. We pellen de sjalotjes en snijden ze in fijne plakjes.
  2. De selder maken we proper en snijden we vervolgens in halve maantjes.
  3. Het citroengras gaan we kneuzen met de achterkant van een mes, zodat het meer smaak afgeeft.
  4. De peper gaan we wassen en we verwijderen daarna de zaden en zaadlijsten. We gaan hem daarna fijn snipperen.
  5. De gember gaan we schillen.
  6. We spoelen de mosselen onder stromend, koud water en kijken ze na op baarden en onzuiverheden. Gooi kapotte exemplaren weg. Laat de mosselen niet weken, want dat is niet bevorderlijk voor de smaak.
  7. Zet je wok op een hoog vuur en verwarm er een lepeltje wokolie in. Ik gebruik hiervoor arachideolie.
  8. Hierin gaan we de sjalot en selder kort roerbakken.
  9. Vervolgens mogen de uitgelekte mosselen erbij, met de chili en het citroengras.
  10. Rasp er de gember over en voeg de wijn toe.
  11. Schudt de wok eens en leg er dan enkele minuten een deksel op. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open staan.
  12. We werken af met enkele blaadjes koriander en een klein scheutje sesamolie.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+