Mijn Favoriete Aperitiefhapjes: Crostini

Mijn Favoriete Aperitiefhapjes: Crostini

Crostini met Mozzarella en Chili

Er is geen gelegenheid te gek of je kan wel crostini op tafel zetten. Deze kleine broodjes laten zich gewillig beleggen naar eigen creativiteit en zijn perfect als aperitiefhapje, begeleid door een glaasje mousserende wijn. Dat wil zeggen: Cava, Champagne, Sekt, Spumante… Whatever you fancy šŸ™‚

Vaak spreekt men over “bruschette” in plaats van crostini maar er is een fundamenteel verschil, met name het brood: bruschette worden gemaakt met gegrild zuurdesem- of ander donker brood en crostini met wit brood. Meestal heb ik in de kast wel zo’n voorverpakte ciabatta liggen en als er bezoek is dan bak ik die af en beleg ik hem met wat zaken die ik in de ijskast vind.

Heb ik nog wat zelfgemaakt donker brood, dan gril ik dat en dan zijn het dus bruschette. Juist is juist!

Ik heb er al massa’s gemaakt, maar het is begonnen bij dit recept, dat ik vond in Jamie’s ItaliĆ«. Het is nog steeds mijn absolute favoriet.

Voor 12 crostini, klaar in 10 minuten :

  • 1 ciabatta, in plakken van 1 centimeter gesneden
  • 1 grote teen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • je beste olijfolie
  • 250g buffelmozzarella
  • een verse Spaanse peper
  • een paar blaadjes vers basilicum

Bak eerst je ciabatta af in de oven, volgens de voorschriften op de verpakking (Ć ls het een voorverpakte is, natuurlijk). Snij hem dan in sneetjes en rooster die nog even apart. Wrijf ze, als ze nog warm zijn, in met de zijkant van een halve teen look en besprenkel ze met lekker olijfolie. Daarna komt het beleg.

Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de aperitiefhapjes. Verwijder de pitjes uit het pepertje, hak hem fijn en strooi de stukjes over de mozzarella. Kruiden met peper en zout, olijfolie erover en afwerken met wat gescheurde basilicum. Heerlijk.

 


Leave a reply