Salade met Geroosterde Groenten en Feta

Salade met Geroosterde Groenten en Feta

salade-met-geroosterde-groenten

Ondertussen ben ik  al overgeschakeld op zomerse ingrediënten, maar vorige week had ik deze lekkere salade nog op het menu staan. Het is een lauwwarm recept met winterachtige groenten zoals pompoen en knolselder, weliswaar gecombineerd met exoten zoals paprika en aubergine.

Deze salade wordt quasi niet aangemaakt. Citroen en feta zorgen voor de finishing touch.

Knolselder en butternut zijn nu nog te verkrijgen, maar wacht zeker niet te lang meer. Als de temperaturen stijgen komt er meer smaak in tomaten en andere komkommers en dan wordt het tijd om het repertoire aan te passen. Desalniettemin is dit een receptje dat het proberen waard is.

Smakelijk!

salade-geroosterde-groenten5

 

knolselder

 

salade-geroosterde-groenten2

 

Salade met Geroosterde Groenten en Feta
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 250g butternut pompoen
  • 125g knolselder
  • 250g fijne champignons
  • 1 kleine aubergine
  • 100g feta
  • een citroen
  • olijfolie om te bakken
  • een rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • verse bladpeterselie
Zo maak je het
  1. We beginnen met de oven op 180°C hete lucht voor te verwarmen en de champignons proper te maken. Snij de grote exemplaren in twee.
  2. De pompoen gaan we schillen en we verwijderen de pitten. We snijden hem vervolgens in blokjes ter grootte van de champignons.
  3. Ook de knolselder en de paprika gaan we schillen en in dezelfde blokjes verdelen.
  4. De aubergine snijden we overlangs en eveneens in dezelfde blokjes.
  5. We pellen de look en snijden hem in dunne schijfjes.
  6. We vermengen alle groenten samen met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout in een bakblik. Dit mag een half uur in de oven of tot de groenten beetgaar zijn. Draai ze halverwege eens om.
  7. Als de groenten gegaard zijn verdelen we ze over de borden en hierover verkruimelen we de feta. We persen er een halve citroen over en decoreren met enkele peterselieblaadjes.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+