Tea Time! Komkommer Sandwiches met Avocado Spread

Tea Time! Komkommer Sandwiches met Avocado Spread

komkommer-avocado-sandwich

Om 16h in de namiddag aperitieven met de familie omschrijven wij hier als “tea time”. Er komt hoegenaamd geen thee aan te pas, maar veeleer licht alcoholische dranken. Tegenwoordig kies ik voor een Clairette de Die, vanwege zijn lager alcoholpercentage (7%). Zo geraakt iedereen nog goed thuis en krijgen we geen dubbele tongen na een uurtje.

En het is natuurlijk ook lekker… ideaal zelfs, met zijn honing en perzik toetsen. Een beetje zoet, maar dat valt meestal wel in de smaak bij onze gasten.
clairette de die

Uiteraard hoort bij zo’n pseudo tea-time ook een hapje. Traditioneel doet men in Engeland er een hele resem snacks bij, waaronder de bekende cucumber sandwiches. Daar wilde ik me toch ook eens aan wagen, zij het nét iets anders.

komkommer-avocado2

 

komkommer-avocado

 

komkommer-avocado-crostini

 

Komkommer Sandwiches met Avocado Spread
 
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
 • 2 rijpe avocados
 • 1 citroen
 • 1 komkommer
 • verse munt
 • 12 sneetjes donker brood
Zo maak je het
 1. We beginnen met de spread te maken. Hiervoor doen we het vruchtvlees van de avocados, samen met 2 eetlepels citroensap en een snuf zout en peper in een mixbeker en gaan we alles pureren.
 2. Proef en voeg, indien nodig, nog wat zout, peper of citroen toe.
 3. We nemen dan de komkommer, wassen hem en snijden hem in twee. Een van de twee helften gaan we in stukken snijden en bij de avocadospread doen. Mix er even door.
 4. Doe er dan ook een kleine hand verse munt bij en mix opnieuw. Het hoeft niet ultrafijn te zijn; hier en daar een stukje komkommer en/of munt kan best.
 5. Proef en breng, indien nodig, op smaak met meer citroen, zout of peper.
 6. Zet de spread opzij. Om de kleur te bewaren kan je er een avocadopit inleggen.
 7. We gaan verder met het brood. We verwijderen de korsten en snijden er vierkante toastjes van, ongeveer ter grootte van een schijfje komkommer.
 8. De andere helft van de komkommer snijden we in dunne plakjes.
 9. We beleggen dan onze sandwiches met een lepel van de spread, een sneetje komkommer en een klein blaadje munt.
 10. Dekseltje erop en klaar.

 

Leave a reply