Stevia Cheesecake met Coulis van Frambozen

Stevia Cheesecake met Coulis van Frambozen

Gisteren ging ik voor een familiefeestje nog eens aan de desserts. En dat was al een hele tijd geleden.

Ik nam een recept van Jamie Oliver en paste het wat aan naar mijn voorkeur. Zo gebruikte ik speculoos voor de bodem en ging ik aan het experimenteren met stevia voor de kaasvulling en de frambozencoulis.

Het resultaat mocht er zijn, maar het bleek wel geen licht taartje. Ik maakte ze ook niet te zoet, dus er is ruimte voor meer stevia als je liever een iets zoetere taart zou willen.

Smakelijk!

Kaastaart met Philadelphia, Stevia en Frambozen Coulis

 

Kaastaart, havermout bodem

 

kaastaart speculoos bodem

 

cheesecake sprinvorm

 

cheesecake havermout speculoos bodem

 

cheesecake soya room vulling

 

cheesecake philadelphia roomkaas

 

kaastaart met stevia en speculoos

 

cheesecake met philadelphia

 

cheesecake met soya room

 

kwarktaart

 

coulis van frambozen voor taart

 

frambozencoulis voor taart

 

cheesecake met frambozencoulis, speculoos en stevia

 

Stevia Cheesecake met Coulis van Frambozen
 
Auteur: 
Soort Recept: dessert
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 150g soya boter + extra om de taartvorm mee in te vetten
  • 200g speculoos
  • 100g bio havermout
  • 1 vanillestokje
  • 600g verse roomkaas, genre "Philadelphia"
  • stevia in poedervorm of druppels
  • 1 bio citroen
  • 1 bio sinaasappel
  • 25cl soya room om op te kloppen
  • 350g frambozen (diepvries of verse)
Zo maak je het
  1. Zet een pannetje op een matig vuur en rooster daarin de havermout tot de vlokken wat donkerder van kleur worden. We moeten regelmatig met de pan schudden zodat de havermout niet gaat aanbranden.
  2. Terwijl nemen we een springvorm van plusminus 23 centimeter en die vetten we rondom in met een beetje van de soya boter.
  3. De speculoos koekjes verbrijzelen we in een vijzel.
  4. Als de havermout geroosterd is, mogen de speculoos en de 150g soya boter bij in de pan en die halen we dan van het vuur. We zetten alles goed door elkaar zodat het een homogene massa wordt.
  5. Die mag dan in het bakblik egaal uitgespreid worden. We drukken alles stevig aan met een lepel of een ander voorwerp dat daarvoor kan dienen.
  6. De bodem mag een uur in de ijskast om op te stijven.
  7. Terwijl prepareren we de coulis: we doen de frambozen in een blender met 4 à 5 koffielepels stevia en mixen ze tot een coulis.
  8. We zetten de coulis opzij tot we hem nodig hebben. We maken hem nu al omdat bevrozen vruchten nog een tijdje nodig hebben om een echt homogene massa te worden.
  9. Als je het liever wat zoeter hebt kan je achteraf nog wat stevia toevoegen naar smaak.
  10. We richten ons dan tot de vulling. Daarvoor snijden we het vanillestokje open en doen we de vanillemassa in een mengkom.
  11. Daarbij doen we de kaas, 4 à 5 koffielepels stevia en de rasp van een citroen en een sinaasappel (eerst goed wassen!). We roeren alles goed door elkaar.
  12. In een andere mengkom kloppen we de room op tot slagroom. We spatelen de helft ervan voorzichtig door het kaasmengsel. Doe het met zorg, zodat het mengsel luchtig blijft.
  13. Als dit goed gemengd is mag de rest van de slagroom erbij.
  14. Dit mengsel gaan we uitspreiden over de speculoos-havermoutbodem als die een uurtje in de koeling heeft gezeten.
  15. De cheesecake mag dan minimum een uur in de ijskast.
  16. Als je de taart wil serveren haal je ze uit de frigo en giet je de frambozensaus erover. Even mooi uitsmeren en smullen maar.

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+