Een crumble gaat er altijd wel in en je kan het maken met elke soort fruit. Rood fruit is nu volop in seizoen, dus wilde ik dat wel eens uitproberen. Het resultaat was zeker geslaagd te noemen.
Voor 6, klaar in 40 minuten (30 minuten in de oven)
- 225g bloem
- 115g gezouten boter
- 100g suiker
- 450g gewassen en schongemaakt fruit (in dit geval: aardbeien, kersen en rode besjes)
- 3 el suiker
Maak het fruit schoon en laat goed uitlekken na het spoelen. Vergeet zeker niet de kersen te ontpitten. Bij rood fruit is het ook wel belangrijk dat je de zoetzuur balans niet uit het oog verliest. Een gelijke hoeveelheid van de drie soorten zou moeten werken.
Meng alle ingrediënten voor de crumble in een blender tot het kruimelig wordt. Doe het fruit in een ovenschaal en strooi er de suiker over. Verdeel er dan het crumblemengsel over en zet de schaal ongeveer een half uur in een op 200° C voorverwarmde oven of tot de crumble gelijkmatig bruin is geworden.
Dit warme dessert is natuurlijk perfect om een lekker bolletje vanilleijs bij te serveren.