Zalm met Sperziebonen en Pesto in een Pakje

Zalm met Sperziebonen en Pesto in een Pakje

Zalm, pesto, bonen

 

Het is niet zo dat ik deze blog vergeten was, integendeel. Maar door de drukke verbouwingswerken had en heb ik zelfs niet altijd tijd om nog nieuwe dingen te koken en daardoor is deze webstek wat naar de achtergrond verschoven. Ik merkte wel dat ik bij het opstellen van mijn weekmenu’s toch altijd weer terugkeerde naar deze site. Het is een beetje mijn persoonlijke kookboek met uitgeteste en goedgekeurde recepten. Ik heb dan ook besloten om toch een tandje bij te steken en terug wat te bloggen, want anders ga ik veel gerechten vergeten en dat zou zonde zijn.

Zoals je kan vermoeden zullen de meeste recepten die ik hier in de nabije toekomst neerschrijf wel van het “snel en makkelijk” type zijn. Maar ik denk niet dat veel mensen daar een probleem mee hebben in deze hectische tijden.

Dit recept komt uit Jamie’s Kookrevolutie, een boek waar ik vaak naar terug grijp vanwege zijn heel simpele gerechten. In feite is het geschreven voor de absolute beginner en als je werkwijze van Jamie O. wat kent uit zijn andere schrijfsels, dan kook je er op een drafje doorheen. Perfect wat we zoeken in verbouwingstijden, dus.

Voor 2, klaar in 25 minuten : 

  • 2 handen sperziebonen
  • 2 citroenen
  • 2 zalmfilets (150 à 200g)
  • 2 el groene pesto
  • olijfolie

Zet de oven klaar op 200° C.

Maak de boontjes schoon, halveer een van de citroenen.

Scheur twee stroken aluminiumfolie van ongeveer een meter af en vouw die dubbel.

Leg een handje bonen in het midden van ell stuk folie. Leg een zalmfilet met het vel naar onder op de boontjes en schep er een flinke lepel pesto op.

Sprenkel er olie en het sap van een halve citroen over, samen met peper en zout.

Vouw de randen van de folie naar elkaar toe en frommel ze wat op, zodat je een soort zakje krijgt.

Leg de zakjes met vis in de braadslede en zet die 15 minuten in de oven.

Controleer dan of de vis gaar is (zet anders nog even terug) en smullen maar.

Wij aten dit met een  schep lekkere puree en een glaasje witte wijn.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+